Špagety s rajčaty a baklažánem

Ingredience:

1 malý baklažán (lilek)

1 mrkev strouhaná najemno

1 plechovka rajčat

100g tvrdého kvalitního sýru

1 stroužek česneku

1 cibule

1/2ČL Kurkuma

Sůl, Pepř

1PL Ghí


Postup: Na Ghí osmahneme nakrájenou cibuli, a najemno nastrouhanou mrkev. Vmícháme nakrájený lilek, 3 minuty orestujeme, přidáme rajčata,namačkaný česnek, kurkumu, sůl, pepř. Podlijeme 1dcl vřelé vody Vše dusíme bez pokličky asi 10minut, až se nám ingredience propojí a voda se odpaří. V osolené vodě uvaříme špagety, které vmícháme do omáčky, posypeme sýrem.


Tip: Baklažán marinujte ve směsi octu, soli, česneku, počítejte s chutí marinády při dochucování omáčky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *