Ingredience:
1 malý baklažán (lilek)
1 mrkev strouhaná najemno
1 plechovka rajčat
100g tvrdého kvalitního sýru
1 stroužek česneku
1 cibule
1/2ČL Kurkuma
Sůl, Pepř
1PL Ghí
Postup: Na Ghí osmahneme nakrájenou cibuli, a najemno nastrouhanou mrkev. Vmícháme nakrájený lilek, 3 minuty orestujeme, přidáme rajčata,namačkaný česnek, kurkumu, sůl, pepř. Podlijeme 1dcl vřelé vody Vše dusíme bez pokličky asi 10minut, až se nám ingredience propojí a voda se odpaří. V osolené vodě uvaříme špagety, které vmícháme do omáčky, posypeme sýrem.
Tip: Baklažán marinujte ve směsi octu, soli, česneku, počítejte s chutí marinády při dochucování omáčky.