Ingredience na 2 porce:
150g hlívy ústřičné
5cm pórku
1PL Ghí
100g zelených fazolek
50g zeleného hrášku
1PL kořen kudzu
Špetka soli, pepře
1ČL maha koření
300g uvařeného bulguru
Hlívu omyjeme, osušíme, odkrojíme nožičky a hlavičky zprudka orestujeme na pánvi s nepřilnavým povrchem jen tak nasucho, lehce zasolíme. Přidáme očištěné zelené fazolky, maha koření, pepř, zalejeme 1,5-2 dcl vřelé vody nebo zeleninového vývaru, ghí a 15 minut necháme provařit. Na závěr přidáme hrášek, ať se ohřeje, a zahustíme škrobem z kořene kudzu, který jsme si rozmíchali v troše studené vody. Podáváme s uvařenou obilovinou, v našem případě volíme celozrnný bulgur, zeleninovým salátem a dílem kvašené zeleniny (zelí, okurek, komchi….)
Jedna odpověď