Restovaná hlíva s bulgurem

Ingredience na 2 porce:

150g hlívy ústřičné

5cm pórku

1PL Ghí

100g zelených fazolek

50g zeleného hrášku

1PL kořen kudzu

Špetka soli, pepře

1ČL maha koření

300g uvařeného bulguru


Hlívu omyjeme, osušíme, odkrojíme nožičky a hlavičky zprudka orestujeme na pánvi s nepřilnavým povrchem jen tak nasucho, lehce zasolíme. Přidáme očištěné zelené fazolky, maha koření, pepř, zalejeme 1,5-2 dcl vřelé vody nebo zeleninového vývaru, ghí a 15 minut necháme provařit. Na závěr přidáme hrášek, ať se ohřeje, a zahustíme škrobem z kořene kudzu, který jsme si rozmíchali v troše studené vody. Podáváme s uvařenou obilovinou, v našem případě volíme celozrnný bulgur, zeleninovým salátem a dílem kvašené zeleniny (zelí, okurek, komchi….)

Jedna odpověď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *