Ingredience na 2 porce:
100g polenty 1min.
2ČL chia semínek
1ks krůtí křídlo
1,5ks cibule
2 stroužku česneku
¼ hlávky kapusty
2PL pohankové mouky
kmín
Sůl, umeocet
1ČL ghí
Nejprve si připravíme polentový knedlík. Jeho příprava je super rychlá, ale potřebuje více času na zatuhnutí. Do 0,5l osolené vody dáme polentu, chia semínka a necháme 1 minutu necháme zavařit. Po celou dobu mícháme, ať se nepřipálí. Vezmeme si 2 hrnky, které opláchneme studenou vodou a uvařenou polentu do nich přendáme. Necháme půl hodiny vychladnout v kuchyni a aspoň na hodinu dáme do lednice.
Krůtí křídlo osolíme, nakmínujeme a vložíme do pekáče k nakrájené cibuli (1ks) a česneku(1ks). Zalijeme vodou a pečeme v troubě cca 1-5-2 hodiny na 220°C (podle velikosti křídla). V průběhu podléváme.
Kapustu nakrouháme najemno, dáme do hrnce, podlijeme ¼ l vody, zlehka osolíme, pokmínujeme a dáme vařit. Zbylou cibuli si orestujeme na Ghí, až je zlatavá, přidáme česnek a mouku. Promícháme, 2 minuty restujeme a přidáme ke kapustě, která těsně prošla varem. Necháme společně provařit asi 5 minut. Kapusta je velmi rychle udělaná, tak ať nám zůstane křupavá.
Tip: Polenta je vlastně kukuřičná kaše, je velmi oblíbená v Itálii. Ráda ji zařazuji do letního jídelníčku, protože má pro tělo ochlazující tendenci, obsahuje hodně vlákniny, ošetřující naše střeva. Pokud vám knedlík zbude, nakrájejte ho, potřete máslem smíchaným s česnekem a uzenou paprikou a dejte zapéct do trouby. V kombinaci se zeleninovým salátem je skvělá rychlá večeře na stole.