Jídelníček pro regeneraci organismu

Vhodné při řešení: Dny, Diabetu 2, vysokého krevního tlaku, zvýšeného cholesterolu, trávicích potíží – záněty, chronické rýmy či kašle, při chemoterapiích, po chřipce, angíně či nachlazení.

Pro všechny, kdo potřebují podpořit regenerační procesy v celém organismu, posílit orgány vylučující metabolické zbytky a toxiny: Játra, Ledviny, Tlusté střevo, Kůže, Plíce.

Cílem jídelníčku je zajistit příjem klíčových živin pro normální fungování buněk v těle – antioxidanty, minerály, vitaminy a vlákninu.

Pozornost zaměříme na:

1. OVOCE – Miska drobného bobulovitého ovoce denně (borůvky, brusinky, maliny, třešně, višně) švestky, blumy, jablka, hrušky

2. ZELENINA – listová zelenina, brokolice, kapusta, růžičková kapusta, špenát, červená řepa, batáty, dýně, zelí, česnek, cibule, řeřicha, mrkev, petržel, celer, avokádo, koliandr

3. KOŘENÍ – rozmarýn, máta peprná, šalvěj, tymián, oregano, kopr, meduňka, kurkuma

4. PITNÝ REŽIM – ráno na lačno šťáva z řapíkatého celeru 1dcl, přes den Zelený čaj, bylinné čaje (čaj Serafin RESTART, odkyselení, čistící), teplá voda

Zeleninu konzumujeme v poměru 1:1 čerstvou, a tepelně zpracovanou, k ochucení používáme umeoocet nebo jablečný ocet a kvalitní olej (olivový, makový, dýňový, z pšeničných klíčků)

Na teplou kuchyni používáme Ghí.

Inspirativní menu pro regeneraci organismu (10 dní):

Snídaně:

1dcl šťávy z řapíkatého celeru vypijeme ihned po odšťavnění ,

1. Ovocné smoothie z 3 banánů, 2 datlí a šálku bobulovitého ovoce

2. Zeleninové smoothie (avokádo, hrst rukoly, šťáva z červené řepy, citronová šťáva, banán

Svačina: Kousek ovoce s řapíkatým celerem

Oběd: maso max 2x za 10 dní

1. Pstruh na kedlubnovém zelí s batáty, hrst koriandru, polévková lžíce kyselého zelí

2. Brokolice s dýňovým semínkem a celerovo- květákovou kaší, hrst koriandru, polévková lžíce Kimchi

3. Čočkový salát s okurkou a špenátem, hrst koriandru, kvašená zelenina

4. Dhál z červené čočky a kroupy, hrst koriandru, Kimči

Svačina: Kousek ovoce s řapíkatým celerem

Večeře: poslední jídlo směřujeme mezi 18 a 19 hodinou – do snídaně nechat min. 12 hod. odstup

1. Dýňový krém s žitným chlebem, salát z listové zeleniny

2. Rizoto z červené řepy, salát z listové zeleniny

3. Špenátová polévka s jáhlovým knedlíčkem, salát za listové zeleniny.

Na co si dát v čistícím období pozor?

1. BEZ POLOTOVARŮ- vaříme z čerstvých základních surovin.

2. BEZ FAST FOODU, Mléka a mléčných výrobků, PEČIVA Z DROŽDÍ A UZENIN!!!!!!!

3. Cool ochucené nápoje – bez dalšího komentáře, pokud chcete být zdraví, nepijte to! (fanta, sprite, cola…., Slazená nealkoholická piva nebo sladové nápoje)

4. ALKOHOL – v období kůry zcela nekonzumovat

5. KÁVA, POVZBUZUJÍCÍ NÁPOJE – návykové, zakyselující Klanoprašku, Rozchodnici. Pro velké milovníky kávy, kteří si neumí bez ní svůj den představit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.