Dušené batáty s cizrnou

Ingredience:

1 střední batát

2 mrkve

½ bílé ředkve

100g uvařené cizrny

1 stroužek česneku

1 cibule

Kurkuma, chilli, kardamon

Maha koření

1dcl rajčatového pyré

Umeocet


Postup: Na Ghí osmahneme nakrájenou cibuli, a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Přidáme namačkaný česnek, 1ČL kurkumy, špetku chilli, 1ČL mletého kardamomu, 2ČL maha koření. Až se koření rozvoní, vmícháme nakrájený batát, podlijeme 3/4l vřelé vody a osolíme mořskou solí. Vše dusíme asi 10minut. Poté přidáme rajčatové pyré, nastrouhanou ředkev a opět dusíme. V případě potřeby přilejeme vodu. Když je batát téměř rozvařený, přidáme cizrnu a již bez pokličky posledních 10 minut necháme jemně probublávat. Tekutina odpaří a rozvařené batáty nám pokrm krásně zahustí. Na závěr již bez varu ochutíme umeoctem, který zvýší stravitelnost cizrny. Podáváme s obilovinou.

Jedna odpověď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *