Ingredience:
1 střední batát
2 mrkve
½ bílé ředkve
100g uvařené cizrny
1 stroužek česneku
1 cibule
Kurkuma, chilli, kardamon
Maha koření
1dcl rajčatového pyré
Umeocet
Postup: Na Ghí osmahneme nakrájenou cibuli, a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Přidáme namačkaný česnek, 1ČL kurkumy, špetku chilli, 1ČL mletého kardamomu, 2ČL maha koření. Až se koření rozvoní, vmícháme nakrájený batát, podlijeme 3/4l vřelé vody a osolíme mořskou solí. Vše dusíme asi 10minut. Poté přidáme rajčatové pyré, nastrouhanou ředkev a opět dusíme. V případě potřeby přilejeme vodu. Když je batát téměř rozvařený, přidáme cizrnu a již bez pokličky posledních 10 minut necháme jemně probublávat. Tekutina odpaří a rozvařené batáty nám pokrm krásně zahustí. Na závěr již bez varu ochutíme umeoctem, který zvýší stravitelnost cizrny. Podáváme s obilovinou.
Jedna odpověď