Čočkový salát

Ingredience:

100g černá čočka (beluga)

1ks batata (sladká brambora)

¼ hlávky kapusty

1 cibule

Olivový olej

1PL slunečnicových semínek

Zálivka:

1PL tamari omáčky

2PL balzamikového octu

2PL olivového oleje

Špetka uzené papriky


Čočku přes noc namočíme, propláchneme a uvaříme (vodu nesolíme). V osolené vodě vaříme batatu. (čočku i batat hlídáme, ať se nerozvaří). Na pánvi nejprve na sucho opražíme slunečnicová semínka, odložíme bokem, orestujeme na olivovém olejicibuli a zlehka do zavadnutí kapustu.Čočku, na kostičky nakrájenou batatu a osmaženou cibulku s kapustou dáme do mísy, zalejeme zálivkou a promícháme.Na závěr zasypeme opraženými semínky a zelenou cibulkou či petrželkou.


Tip: hlávka kapusty lze nahradit malými kapustičkami.

Po namočení je čočka připravena během 2 minut, pozor, ať se nerozvaří. Je výborným zdrojem bílkovin (24g/100g) vitaminu B, hořčíků a železa.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *