Carpatio z řepy na čekance

Ingredience pro 2 osoby:

1 řepu velikosti tenisáku

50ml olivového oleje

1PL medu nebo sladěnky

1PL vinného octu (bylinný)

2PL pomerančové šťávy

1ČL tamari omáčky

3cm čerstvého zázvoru

Sůl, pepř

10g balkánského sýru

4 kuličky malé mozzarelly

1ks čekanky listy


Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ocet svaříme s medem, přidáme pomerančovou šťávu, olej, tamari omáčku, pepř a sůl. Promícháme a na závěr ochutíme šťávou ze zázvoru. Řepu dáme do skleněné dózy (zavařovací sklenice) a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme macerovat alespoň 24 hodin. Servírujeme na listu čekanky, ozdobíme sýry. Můžeme doplnit opečenou bagetou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *