Ingredience pro 2 osoby:
1 řepu velikosti tenisáku
50ml olivového oleje
1PL medu nebo sladěnky
1PL vinného octu (bylinný)
2PL pomerančové šťávy
1ČL tamari omáčky
3cm čerstvého zázvoru
Sůl, pepř
10g balkánského sýru
4 kuličky malé mozzarelly
1ks čekanky listy
Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ocet svaříme s medem, přidáme pomerančovou šťávu, olej, tamari omáčku, pepř a sůl. Promícháme a na závěr ochutíme šťávou ze zázvoru. Řepu dáme do skleněné dózy (zavařovací sklenice) a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme macerovat alespoň 24 hodin. Servírujeme na listu čekanky, ozdobíme sýry. Můžeme doplnit opečenou bagetou.