Ranní kaše – na slano

Ingredience pro 1 osoby:

4 PL směsi vloček

2 PL směsi semínek

1 PL máku

1 PL kimchi

Klíčky, petrželka na ozdobu


Vločky večer namočíme do vody se špetkou soli v poměru 1:2. Ráno nabobtnané vločky dáme do menšího hrnce, zalijeme 1dcl vody a lehce prohříváme – NEVAŘIT.

Na pánvičce restujeme směs slunečnicových a dýňových semínek, až začnou praskat, dáme do misky.

Do ranní misky dáme prohřátou kaši, kimchi (kyselé zelí) a zasypeme restovanými semínky. Zdobíme čerstvými klíčky, zelenou petrželkou.

Tip: vločky jsou nejjednodušší způsob přípravy kaše. Vyzkoušejte kaši dělat z celého zrna (jáhly, pohanka, quinoa, oves, špalda). Můžete si je uvařit dopředu, uložit v lednici a ráno jen prohřát.

Jedna odpověď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *