Ingredience pro 1 osoby:
4 PL směsi vloček
2 PL směsi semínek
1 PL máku
1 PL kimchi
Klíčky, petrželka na ozdobu
Vločky večer namočíme do vody se špetkou soli v poměru 1:2. Ráno nabobtnané vločky dáme do menšího hrnce, zalijeme 1dcl vody a lehce prohříváme – NEVAŘIT.
Na pánvičce restujeme směs slunečnicových a dýňových semínek, až začnou praskat, dáme do misky.
Do ranní misky dáme prohřátou kaši, kimchi (kyselé zelí) a zasypeme restovanými semínky. Zdobíme čerstvými klíčky, zelenou petrželkou.
Tip: vločky jsou nejjednodušší způsob přípravy kaše. Vyzkoušejte kaši dělat z celého zrna (jáhly, pohanka, quinoa, oves, špalda). Můžete si je uvařit dopředu, uložit v lednici a ráno jen prohřát.
Jedna odpověď