Ingredience na 4 porce:
Omáčka:
1 dýně hokaido o průběru 15cm
3ks petržele
3ks cibule
1ČL Ghí
2dcl kokosového mléka
Sůl, umeocet, kopr
Jáhlové knedlíčky:
5PL jáhel
½ šálku zelená petržel
2ČL tapiokového škrobu
sůl, umeocet
Omáčka: Na Ghí orestujeme cibuli, petržel a dýni, osolíme a podlijeme převařenou vodou, ať je všechna zelenina těsně pod hladinou. Dusíme do změknutí. Přendáme do mixéru a vše rozmixujeme do krémové konzistence. Přidáme kokosové mléko, dochutíme umeoctem a šálkem čerstvého kopru (pokud máme kopr pouze sušený, necháme 2PL povařit už se zeleninou). Pokud je omáčka moc hustá, ředíme zeleninovým vývarem nebo mlékem dle chuti.
Knedlíčky: Jáhly si pořádně propláchneme studenou vodou a uvaříme v osolené vodě v poměru 1:2 do měkka (20 minut). Poté dochutíme dle libosti (já použila pouze umeocet. Můžete ale přidat papriku, petrželku, smaženou cibulku) přidáme tapiokový škrob (pokud nemáte, použijte bramborový) pořádně promícháme a tvarujeme knedlíky, noky, šišky dle preferencí tvaru. Před servírováním knedlíky napaříme v páře, aby se ohřály.
Jako přílohu doporučuji <<Karbenátky z čočky>>
Recept z víkendového pobytu Vlčice 2020, vařila Zuzka Netolická, <<Květ Lotosu >>