Sumeček africký s batátovo-rýžovou kaší

Ingredience:

150g sumečka afrického

Sůl, pepř, citrón

1PL Ghí

1/2ks batátu

40g rýže basmati

1 stroužek česneku

1 miska čerstvé petržele

1PL olivového oleje

Sůl


Postup: Rybu očistíme, okořeníme a necháme odležet. Mezi tím si připravíme kaši. Rýži uvaříme v poměru 1:3 vody na kaši, batátu uvaříme zvlášť v 2dcl osolené vody. Dáme dohromady, rozmixujeme, podle požadované hustoty můžeme naředit vodou, nebo vývarem. Zamícháme nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a máme hotovo. Sumečka orestujeme na Ghí po obou stranách, pokapeme citronem a hned podáváme. Podáváme se salátem (čínské zelí, paprika, umeocet, olivový olej) a lžící kvašené zeleniny Kimchi.

Jedna odpověď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *