Ingredience:
150g sumečka afrického
Sůl, pepř, citrón
1PL Ghí
1/2ks batátu
40g rýže basmati
1 stroužek česneku
1 miska čerstvé petržele
1PL olivového oleje
Sůl
Postup: Rybu očistíme, okořeníme a necháme odležet. Mezi tím si připravíme kaši. Rýži uvaříme v poměru 1:3 vody na kaši, batátu uvaříme zvlášť v 2dcl osolené vody. Dáme dohromady, rozmixujeme, podle požadované hustoty můžeme naředit vodou, nebo vývarem. Zamícháme nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a máme hotovo. Sumečka orestujeme na Ghí po obou stranách, pokapeme citronem a hned podáváme. Podáváme se salátem (čínské zelí, paprika, umeocet, olivový olej) a lžící kvašené zeleniny Kimchi.
Jedna odpověď