Špenátová polévka bez mouky

Ingredience:

300g špenátu (mražené listy)

100ml mandlové smetany

1vejce uvařené

1 cibule

1 stroužek česneku

1 ČL krceného kmínu

Osmažené krutony z žitného chleba

1 lžíce másla (ghí)

Strouhaný sýr (parmazán, gouda)


Jedna z mých oblíbených rychlovek, když se vše v kuchyni sehraje, tak do 15 minut hotovo.

Špenát zalejeme vodou, tak ať je akorát ponořený a dáme vařit. Mezi tím si uvaříme v osolené vodě vajíčko, na Ghí si osmažíme nejprve nakrájenou cibuli, přidáme ke špenátu a následně z žitného chleba krutony. Špenát s osmaženou cibulkou rozmixujeme, přidáme kmín, rozmačkaný česnek, smetanu a necháme 1 minutu probublat, dochutíme umeoctem (solí), případně citronem podle chuti. Servírujeme v hlubokém talíři s vajíčkem a žitným chlebem, případně posypané sýrem.


Tip: Pokud jste nechali při vaření špenátu hodně vody, přidejte chia semínka a nechte 10 minut odstát, nebo si svařte doměkka velký kořen petržele, bez tekutiny dejte ke špenátu a rozmixujte (výborně zahustí a nemění chutě).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *