Rizoto s červenou řepou

Ingredience:

1díl rýže natural

1díl ovsa

1díl prosa

Malá bulva řepy

1 cibule

½ ČL soli

Zelená petržel

1ČL bazalky

1 lžíce másla (ghí)


Tento pokrm lze podávat samostatně nebo i jako přílohu k bílému masu.

Oves dopředu namočíme alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc se špetkou soli. Následně vaříme v neosolené vodě (v hrnci cca2cm nad obilovinou). Po 20 minutách osolíme, přidáme  rýží, vaříme dále asi 15 minut, dle potřeby přidáme vodu, poté přidáme vřelou vodou propláchnuté proso (jahly) a necháme dovařit. (Klidně si můžete obiloviny uvařit zvlášť a následně na pánvi namíchat). Na pánvi orestujeme na Ghí cibuli do růžova (hlídáme, ať se nespálí a nezhořkne) přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou řepu a bylinky. Lehce na skus orestujeme a smícháme se směsí obilovin a máme hotovo.


Tip na doplnění: Salát z kyselého zelí, ředkvička, salát polníček, 1 PL konopného oleje nebo vlašské ořechy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *