Ingredience na 2 porci:
1,5l táhlého vývaru
2 mrkve
1 petržel
2 stvoly řapíkatý celer
5 růžiček brokolice
2ks houby shitake
8cm zelené části pórku
10ks krevet
Zelená petrželka
Ráno, než odjíždím na hory, si nachystám vše na <<táhlý vývar>>, který nechám po dobu mé nepřítomnosti minimálně 8 hodin poctivě pracovat.
Když se vrátím domů, tak na ghí orestuji mrkev, petržel, houby, lehce osolím, vše do křupava restuji. Asi po 10 minutách přidám celodenně připravený vývar, krevety. Nechám 5 minut lehoučce probublat, naposledy přidávám brokolici, celer a petrželku.
Podávám s těstovinou, já dnes zvolila semolinové špagety s červenou řepou.
Jak já tu jednoduchost a rychlost přípravy chutného pokrmu v kuchyni miluji.
Barbora