Ingredience pro 1 osoby:
4 PL směsi vloček
2 PL směsi semínek
1ks jablko
½ ČL Ghí
½ ČL skořice
½ ČL medu
5 ks malin
Vločky večer namočíme do vody se špetkou soli v poměru 1:2. Ráno nabobtnané vločky dáme do menšího hrnce, zalijeme 1dcl vody a lehce prohříváme – NEVAŘIT.
Na pánvičce restujeme směs slunečnicových a dýňových semínek, až začnou praskat, dáme do misky.
Rozpálenou pánvičku použijeme k přípravě medových jablíček. Rozpustíme na ní Ghí, vložíme oloupaná a na drobno nakrájené jablíčko, 2 minuty restujeme, přidáme med, skořici a promícháme.
Do ranní misky dáme prohřátou kaši, medová jablíčka a zasypeme restovanými semínky. Zdobíme čerstvými nebo v zimě mrazem sušenými malinami nebo jiným bobulovitým ovocem.