Ranní kaše – na sladko

ranni_kase_slana

Ingredience pro 1 osoby:

4 PL směsi vloček

2 PL směsi semínek

1ks jablko

½ ČL Ghí

½ ČL skořice

½ ČL medu

5 ks malin


Vločky večer namočíme do vody se špetkou soli v poměru 1:2. Ráno nabobtnané vločky dáme do menšího hrnce, zalijeme 1dcl vody a lehce prohříváme – NEVAŘIT.

Na pánvičce restujeme směs slunečnicových a dýňových semínek, až začnou praskat, dáme do misky.

Rozpálenou pánvičku použijeme k přípravě medových jablíček. Rozpustíme na ní Ghí, vložíme oloupaná a na drobno nakrájené jablíčko, 2 minuty restujeme, přidáme med, skořici a promícháme.

Do ranní misky dáme prohřátou kaši, medová jablíčka a zasypeme restovanými semínky. Zdobíme čerstvými nebo v zimě mrazem sušenými malinami nebo jiným bobulovitým ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *