Oblíbená česká kulajda jako hlavní chod

Ingredience:

3-4 velké petržele

1 zakysaná smetana 14%

1 miska hub

3 brambory

½ ČL Maha koření

1PL kopru

1PL 12-ti bylinného octu

1,2l vody nebo vývaru

1ČL ghí

Sůl, pepř


V osolené vodě (cca 1,5dcl podle velikosti kořene) si uvaříme doměkka očištěnou petržel a rozmixujeme na jemnou kaši. V jiném hrnci na ghí orestujeme kopr, kmín, zalejeme vývarem nebo vodou, přidáme houby (sušené dopředu namočíme a přidáme i s vodou) a vaříme cca 15 minut. Následně přidáme na kostičky nakrájené brambory, vaříme do změknutí. Zahustíme připravenou petrželovou kaší, dochutíme octem, zakysanou smetanou a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *