Ingredience:
250g celozrnné pohankové mouky
90g kokosového cukru či třtinové šťávy
1 vejce
50g rozpuštěného másla
80g kvalitní 70% čokolády
1 lžíce sušeného levandulového květu
1 lžička prášku do pečení bez fosfátů
1 lžička skořice
Postup: Cukr vyšleháme s vejcem do tuhé pěny, přidáme rozpuštěné máslo. V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva bez fosfátů, skořici a promícháme. Sypkou směs vsypeme k vyšlehanému vajíčku a promícháme. Těsto má podobu drobenky. Přidáme na malé kousky nasekanou čokoládu a levandulový květ, promícháme. Na závěr přilijeme 200-250ml vlažné vody (podle savosti mouky) a jemně zamícháme. Těsto je tuhé tak akorát, ať můžeme cookies nandávat na plech lžičkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C 15 minut.
Z jedné dávky máme 42ks minicookies, které vydrží v krabičce až 10dní.
Tip: při použití polévkové lžíce máme určených 20ks cookies např. k odpolední svačině.