Levandulové minicookies

Ingredience:

250g celozrnné pohankové mouky

90g kokosového cukru či třtinové šťávy

1 vejce

50g rozpuštěného másla

80g kvalitní 70% čokolády

1 lžíce sušeného levandulového květu

1 lžička prášku do pečení bez fosfátů

1 lžička skořice


Postup: Cukr vyšleháme s vejcem do tuhé pěny, přidáme rozpuštěné máslo. V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva bez fosfátů, skořici a promícháme. Sypkou směs vsypeme k vyšlehanému vajíčku a promícháme. Těsto má podobu drobenky. Přidáme na malé kousky nasekanou čokoládu a levandulový květ, promícháme. Na závěr přilijeme 200-250ml vlažné vody (podle savosti mouky) a jemně zamícháme. Těsto je tuhé tak akorát, ať můžeme cookies nandávat na plech lžičkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C 15 minut.

Z jedné dávky máme 42ks minicookies, které vydrží v krabičce až 10dní.


Tip: při použití polévkové lžíce máme určených 20ks cookies např. k odpolední svačině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *