Krůtí steak s kernottem a zeleninou

Ingredience na 4 porce:

1 malá červená řepa

2 střední mrkve

1 menší batát

450g krůtích prsou

250g kroupy kernotto

Balzamikový ocet

Olivový olej, rýžový olej

Sůl, grilovací bylinky


Příprava zeleniny:

Řepu, mrkev i batát si nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zakápneme olivovým olejem, balzamikovým octem a špetkou soli. Necháme hodinu marinovat. Poté přendáme do alobalu, uzavřeme do balíčku a v troubě na 180°C asi hodinu pečeme. Po vytáhnutí můžeme pokapat citronovou šťávou.

Kernotto propláchneme, zalijeme vodou (1,5cm nad kroupu), osolíme a dáme vařit. Od bodu varu 20minut vaříme, poté necháme dalších 20 minut dojít.

Krůtí maso naklepeme, osolíme, ochutíme bylinkami a na rýžovém oleji zprudka restujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *