Ingredience na 4 porce:
1 malá červená řepa
2 střední mrkve
1 menší batát
450g krůtích prsou
250g kroupy kernotto
Balzamikový ocet
Olivový olej, rýžový olej
Sůl, grilovací bylinky
Příprava zeleniny:
Řepu, mrkev i batát si nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zakápneme olivovým olejem, balzamikovým octem a špetkou soli. Necháme hodinu marinovat. Poté přendáme do alobalu, uzavřeme do balíčku a v troubě na 180°C asi hodinu pečeme. Po vytáhnutí můžeme pokapat citronovou šťávou.
Kernotto propláchneme, zalijeme vodou (1,5cm nad kroupu), osolíme a dáme vařit. Od bodu varu 20minut vaříme, poté necháme dalších 20 minut dojít.
Krůtí maso naklepeme, osolíme, ochutíme bylinkami a na rýžovém oleji zprudka restujeme.