Ingredience:
30g jáhel – suchý stav
1ks malá mrkev
1 hlavička žampionu
4cm pórku
½ stroužku česneku
Sůl, umeocet
1ČL ghí
Pórek nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, žampion nakrájíme na plátky. Jáhly 2x spaříme horkou vodou, ať nám při vaření nezhořknou. Uvaříme ve dvojnásobku osolené vody (cca 15 minut). Na Ghí orestujeme pórek, mrkev a žampiony. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a uvařené jáhly. Podle potřeby naředíme horkou vodou, dochutíme ume octem a posypeme jarní cibulkou.
Tip: Skvělá zásadotvorná, bezlepková snídaně. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo, fosfor, vit. B. Pomáhají zlepšit náladu a zahnat únavu. Mrkev nám po ránu krásně pročistí střeva.