Bylinková frittata

Ingredience na 4 porce:

6 ks vajíček z volného chovu

200g přírodní kozí sýr

5dcl vincentky

2 ks zelená cibulka

Svazek petržele, pažitky

Rozmarýn

1PL Ghí


Bylinky nasekáme na drobno, cibulku na kolečka. Vejce rozšleháme s vincentkou (možno i jinou minerálku) ochutíme rozmarýnem. Na pánvi rozpustíme GHÍ a orestujeme nejprve cibulku, poté přidáme bylinky a nalijeme vajíčka. Po minutě přidáme kozí sýr, ať se prohřeje a když máme vejce zatuhlé, můžeme podávat. Na talíři doplníme kyselým zelím.

Víte, že? Vincentka svým obsahem a vyvážeností minerálních solí a prvků umožňuje rozpouštění hlenů v dýchacích cestách, žaludku a střevech. Použitá takto při vaření pokrm posolí a díky mineralizaci provzdušní.


Náročnost: lehká

Celkový čas: 20 minut

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *