Ingredience na 4 porce:
6 ks vajíček z volného chovu
200g přírodní kozí sýr
5dcl vincentky
2 ks zelená cibulka
Svazek petržele, pažitky
Rozmarýn
1PL Ghí
Bylinky nasekáme na drobno, cibulku na kolečka. Vejce rozšleháme s vincentkou (možno i jinou minerálku) ochutíme rozmarýnem. Na pánvi rozpustíme GHÍ a orestujeme nejprve cibulku, poté přidáme bylinky a nalijeme vajíčka. Po minutě přidáme kozí sýr, ať se prohřeje a když máme vejce zatuhlé, můžeme podávat. Na talíři doplníme kyselým zelím.
Víte, že? Vincentka svým obsahem a vyvážeností minerálních solí a prvků umožňuje rozpouštění hlenů v dýchacích cestách, žaludku a střevech. Použitá takto při vaření pokrm posolí a díky mineralizaci provzdušní.
Náročnost: lehká
Celkový čas: 20 minut