Ingredience na 2 porce:
1ks brokolice
1ks celeru
2 vejce
50g dýňových semínek
Rýžový olej
Sůl, pepře
1ČL kurkumy
4ks žampionu
10cm bílé části pórku
Brokolici zalijeme v celku vřelou vodou a asi 5 minut necháme napařit. Pak si ji nakrájíme na plátky široké 5cm, obalíme v osoleném vajíčku a následně v dýňovém semínku, které jsme trochu nasekali na kousku. Restujeme na rýžovém oleji.
Celer očistíme, oloupeme a nakrájený povaříme do měkka v osolené vodě. Poté rozmixujeme, přidáme kurkumu, pepř, zelenou petrželku a rozmixujeme na kaši. Pro zjemnění můžeme použít mandlovou smetanu.
Žampiony očistíme, nakrájíme na malé kousky a osmažíme s pórkem na Ghí. Vmícháme do celerové kaše.
Víte, že? Dýňová semínka jsou zdrojem nejenom minerálních látek jako je fosfor, hořčík, mangan, železo a měď, ale obsahují také látky působící dobře na psychickou pohodu. Jsou skvělá jako dekorace pokrmů nebo třeba pražená a zakápnutá tamari omáčkou nebo umeoctem jen tak místo chipsů.
Náročnost: střední
Celkový čas: 45minut