Ingredience:
1 větší mrkev
2 větší petržel
½ bulvy celeru
Malý květák
½ šálku pohanky
2 lžíce miso pasty
3 stroužek česneku
1 ČL kmínu
¼ ČL oregana
½ ČL soli
1 svazek zelené petržele
1 lžíce másla (ghí)
Jedna z mých oblíbených čistících polévek, s kterou je v kuchyni minimum práce a krásně na dlouhou dobu zasytí. Organismus prohřívá, díky pohance zůstává zásadotvorná.
Na Ghí si osmažíme nakrájenou zeleninu kromě česneku a 5 minut restujeme. Přidáme kmín a oregano, když se koření rozvoní, zalejeme převařenou vodou. Zlehka osolíme a dusíme. Až je zelenina na skus, přidáme pohanku, necháme projít varem a odstavíme. Dochutíme misopastou, rozdrceným česnekem a posypeme zelenou petrželí. Již nevaříme, necháme zavřené asi 15 minut do změknutí pohanky, pak podáváme.
Tip: pokud nám polévka zbude, můžeme rozmixovat a máme na ráno připravenou zeleninovou kaši.
Jedna odpověď