Balanční polévka

Ingredience:

1 větší mrkev

2 větší petržel

½ bulvy celeru

Malý květák

½ šálku pohanky

2 lžíce miso pasty

3 stroužek česneku

1 ČL kmínu

¼ ČL oregana

½ ČL soli

1 svazek zelené petržele

1 lžíce másla (ghí)


Jedna z mých oblíbených čistících polévek, s kterou je v kuchyni minimum práce a krásně na dlouhou dobu zasytí. Organismus prohřívá, díky pohance zůstává zásadotvorná.

Na Ghí si osmažíme nakrájenou zeleninu kromě česneku a 5 minut restujeme. Přidáme kmín a oregano, když se koření rozvoní, zalejeme převařenou vodou. Zlehka osolíme a dusíme. Až je zelenina na skus, přidáme pohanku, necháme projít varem a odstavíme. Dochutíme misopastou, rozdrceným česnekem a posypeme zelenou petrželí. Již nevaříme, necháme zavřené asi 15 minut do změknutí pohanky, pak podáváme.


Tip: pokud nám polévka zbude, můžeme rozmixovat a máme na ráno připravenou zeleninovou kaši.

Jedna odpověď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *