Avokádová pomazánka

Ingredience z 1ks avokáda (8 porcí)

200g Avokádo

100g Lahůdkové droždí

1PL vinného octa

1ČL medu

2 špetky černé soli

trocha vody dle potřeby


Zralé avokádo rozpůlíme, vykroutíme pecku a vyškrábneme ze slupky. Spolu s ostatními přísadami vložíme do nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme případně solí a octem podle vlastní potřeby. Podáváme na snídani či večeři na kváskovém chlebu.

Tip na obměnu: přidejte k ochucení třeba česnek, sušená rajčata nebo pórek, a máte rázem tři druhy pomazánek. Nebo více nařeďte, a máte omáčku na zeleninový nebo těstovinový salát, dip do tortily……

Černá sůl očima bylinářů:

Černá sůl jinak nazývána Kala Namak je druh nerafinované soli, která má, díky vysokému podílu sulfidu železnato železitého výraznou chuť po vajíčkách. Pomáhá nám zlepšit trávení (při pálení žáhy, nadýmání), ale je doporučována i při chudokrevnosti.

Krásný den všem přeji – Barbora.

www.barboraharvisova.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.